Brande Biennale
– et nyt internationalt netværkssamarbejde med kunsten i centrum!

Endnu en unik kunstbegivenhed er ved at tage form i hjertet af midtjyske Brande. Inden længe kan byen nemlig præsentere sin første udgave af Brande Biennale – en international kunstbegivenhed med fokus på netværksdannelse på tværs af landegrænser og kulturer. Biennalen finder sted første gang fra den 21. september til den 1. oktober 2023.

Brande Biennale har ladet sig inspirere af den anerkendte La Biennale i Venedig og samler tolv talentfulde kunstnere fra hele verden – i år fra Europa – til et spændende netværkssamarbejde med kunsten i centrum. Denne nyskabende kunstbegivenhed vil forløbe over en periode på ti dage, hvor kunstnerne arbejder individuelt med deres kunst og udfolder deres kunstneriske potentiale i et fælles rum med kunstnere fra andre lande – til gensidig inspiration.

Brande Biennale er skabt med en vision om at forbinde kunstnere på tværs af geografiske grænser, styrke kunstneriske udtryk og fremme kulturel udveksling. Ved at bringe kunstnere fra forskellige baggrunde sammen, ønsker vi at skabe et unikt miljø, der fremmer kunstnerisk samarbejde og kulturel forståelse.

Den første Brande Biennale får deltagelse af tolv kunstnere, der fordeles i fire kategorier, som følger:

 1. Unge kunstnere
  Tre talentfulde kunstnere fra den yngre generation får her en enestående mulighed for at udforske og udvikle deres kunstneriske stemmer under Brande Biennale 2023
 2. Nordiske kunstnere
  Tre anerkendte kunstnere fra de nordiske lande vil dele deres kunstform og skabe bro mellem den nordiske kunstscene og det internationale publikum
 3. Danske kunstnere
  Tre anerkendte danske kunstnere skal repræsentere det nationale talent og skabe deres kunstværker med inspiration fra netværket.
 4. Europæiske kunstnere
  Tre kunstnere fra resten af Europa tilfører en bred vifte af kunstneriske stilarter og perspektiver til begivenheden, hvilket beriger den totale kulturelle oplevelse.

Den kunstneriske ledelse af biennalen forestås af anerkendte kuratorer.